kennel-drentsche-patrijshond-001.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-002.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-003.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-004.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-005.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-006.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-007.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-008.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-009.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-010.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-011.jpg
kennel-drentsche-patrijshond-013.jpg

Keuze Reu of Teef

De Drentsche Patrijshond is een allround Staande jachthond, die werkt vóór en na het schot. De Drent is een actieve hond, die naast voldoende beweging ook voldoende geestelijke uitdaging ( jachttraining o.i.d.) nodig heeft. 
De Drent is intelligent, waaks en eigenwijs maar ook zeer gehecht aan het gezin (aanhankelijk) en gevoelig voor stemmingen in huis. De Drent is niet “van nature gehoorzaam”, zoals u vaak kunt lezen. De Drent heeft een consequente opvoeding nodig en moet goed en gedoseerd gesocialiseerd worden.

Als bovenstaande eigenschappen u aanspreken en u heeft genoeg tijd om de pup consequent op te voeden en later voldoende tijd om de hond de aandacht te geven die hij/zij verdient, dan kan de Drentsche Patrijshond de juiste hond voor u zijn.
Bij plaatsing van de pups, zijn ze meerdere malen ontwormd en hebben ze minimaal hun 1ste enting ontvangen. Bovendien krijgen ze een dierenpaspoort/vaccinatieboekje mee.
We werken met een koopcontract.

Verschil tussen een Reu en een Teef

Het verschil tussen een reu of teef in gedrag is niet zo groot. Fysiek is een reu wel groter en sterker dan een teef. Dominantieproblemen komen soms voor bij reuen. Van groot belang is dat er een goede match wordt gemaakt tussen de pup en zijn nieuwe eigenaar(s) voor wat betreft het individuele karakter en temperament.

De reu is forser en groter, ook heeft hij vaak een wat vollere beharing dan de teef. De teef is kleiner, dus handzamer dan de reu en misschien eerder geneigd tot het accepteren van het gezag. Als de reu een maand of 10 is kan hij een opstandige periode krijgen, een soort pubertijd. Hij vergeet dan dat hij een braaf pupje was en probeert de baas te worden.
Het kan zich uiten door niet luisteren als u hem roept , maar het kan ook ontaarden in grauwen en misschien wel toehappen als iets hem niet zint.
U moet hier consequent mee omgaan, anders wordt het gedrag erger.

Een teef heeft minder last van baasspelerige eigenschappen. Zij is wat volgzamer, maar hier zijn ook uitzonderingen mogelijk.
De teef wordt gewoonlijk 2x per jaar loops. Gedurende 3 weken is zij dan aantrekkelijk voor reuen.
Op het gebied van de gehoorzaamheids-of jachttraining zijn de prestaties van reu en teef gemiddeld genomen gelijk.

Website ontworpen door Broodman Ondersteuning & Advies